Dé vergelijkingsite voor leningen & hypotheken

Doorlopend krediet

Op het gebied van geld lenen is een doorlopend krediet een leenvorm, waarbij je profiteert van de flexibiliteit. Deze kredietvorm biedt namelijk de flexibele mogelijkheden van het aflossen en weer opnemen van geld zolang de kredietlimiet niet is bereikt.

Vergelijk leningen voor doorlopend krediet

Ga voor flexibiliteit: doorlopend krediet

Op het gebied van geld lenen is een doorlopend krediet een leenvorm waarbij je profiteert van de flexibiliteit. Deze kredietvorm biedt namelijk de flexibele mogelijkheden van het aflossen en weer opnemen van geld zolang de kredietlimiet niet is bereikt. Je kunt het dan ook eenvoudig aanpassen aan je eigen financiële situatie. Zo kun je elke maand een deel aflossen en als blijkt dat je onverwacht weer voor een grote uitgave komt te staan, dan kun je het geld of een deel ervan weer eenvoudig opnemen. Overigens biedt deze kredietvorm ook de flexibiliteit van het vervroegd aflossen, waar geen boete voor in rekening wordt gebracht.

 

Doorlopend krediet: Variabele rente

Een van de kenmerken is de variabele rente. Dat betekent dat de hoogte van de rente kan variëren. De hoogte van een variabele rente is doorgaans lager dan de vaste rente die op een persoonlijke lening van toepassing is. Bovendien wordt de variabele rente alleen in rekening gebracht als er geld van het doorlopend krediet is opgenomen en alleen over het opgenomen deel. Het is een ideale leenvorm als je geld achter de hand wilt hebben voor kleine en grote uitgaven waar je geen spaargeld voor beschikbaar hebt. De hoogte van de kredietlimiet zal onder meer afhankelijk zijn van je inkomen en vaste lasten, maar ook van je persoonlijke omstandigheden.

 

Let op: Geld lenen kost geld

Je weet natuurlijk dat geld lenen geld kost en dat ook een doorlopend krediet met extra kosten gepaard gaat als je geld hiervan hebt opgenomen. Over het opgenomen deel wordt namelijk rente berekend. De hoogte van de kosten kan echter wel zo beperkt mogelijk worden gehouden als je de goede keuze maakt. Die kun je maken via Leningvoor. Via onze Lening Vergelijker kun je eenvoudig de financieringen van verschillende aanbieders vergelijken en kun je via de juiste aanbieder direct online je lening afsluiten.