Dé vergelijkingsite voor leningen & hypotheken

Geld lenen

Wil je geld lenen? Dan is het belangrijk dat je alle ‘ins & outs’ kent als het om leningen gaat.

Vergelijk leningen

Geld lenen online

Wil je geld lenen? Dan is het belangrijk dat je alle ‘ins & outs’ kent als het om leningen gaat. Leningvoor voorziet je online van heldere en eerlijke informatie over geld lenen, leningen en de financiële risico’s. Op deze pagina vind je vrijblijvend informatie over de verschillende leningen: welke lening heb je nodig? Wat is het doel van jouw manier van geld lenen?

 

Geld lenen? Welke lening heb ik nodig?

Er zijn verschillende leningen. Denk aan bijvoorbeeld aan geld lenen voor een auto, de autolening, een persoonlijke lening of Het Eigen Woning Voordeel Krediet, maar ook aan een doorlopend krediet. Het zijn allemaal vormen van geld lenen, waarmee je wat extra financiële ruimte voor jezelf maakt. Een autolening is een lening waarmee je een auto kunt kopen: het is een vorm van krediet met een specifiek doel. Maar wat is een persoonlijke lening, Eigen Woning Voordeel Krediet of doorlopend krediet?

 

Geld lenen: soorten leningen

Met een persoonlijke lening krijg je een vast bedrag in één keer op je rekening. Van tevoren worden de hoogte van het bedrag, de looptijd en de maandelijkse termijnen afgesproken. Het Eigen Woning Voordeel Krediet is een lening voor mensen die een eigen huis bezitten. De leencapaciteit van deze lening wordt dan bepaald aan de hand van je inkomen. Het Eigen Woning Voordeel Krediet is eigenlijk een bijzondere vorm van het persoonlijke lening, waarbij je een iets lagere rente betaalt.

Geld lenen met een doorlopend krediet kun je het beste doen wanneer je nog niet weet waar het geld precies voor zal zijn. De rente op een doorlopend krediet is iets lager dan bij een persoonlijke lening: bij de persoonlijke lening betaal je voor de zekerheid van een vaste rente, gedurende de looptijd van je lening. Het doorlopend krediet kennen we misschien beter als ‘rood staan’: deze lening moet eens in de zoveel tijd worden terugbetaald. Ondertussen kun je constant geld lenen tot een bepaalde limiet, waarbij de rente variabel is. Een andere vorm van doorlopend krediet is het gebruik van een creditcard: bij beide leningen zet je de lening niet vast voor een bepaalde periode, maar maak je gebruik van een ‘open’ lening. Wil je weten welke lening voor jou geschikt is? Wij vergelijken leningen en adviseren je over de lening die bij je past.

 

Welke lening past bij jou?

Twijfel je of je moet kiezen voor een persoonlijke lening of toch beter uit bent met een doorlopend krediet? Met de Lening Vergelijker van Leningvoor kun je eenvoudig en overzichtelijk verschillende (typen) leningen vergelijken. Je ziet direct wat de belangrijkste voorwaarden zijn. Heb je eenmaal de juiste lening gevonden? Sluit je nieuwe lening dan direct online af bij de desbetreffende aanbieder.