Dé vergelijkingsite voor leningen & hypotheken

Lening rente

Een lening en rente zijn met elkaar verbonden. Of het nu gaat om de rente van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De wijze waarop de rente invloed heeft op de lening is wel verschillend per krediet.

Vergelijk leningen

Rente lening

Een lening en rente zijn met elkaar verbonden. Of het nu gaat om de rente van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De wijze waarop de rente invloed heeft op de geld lening is wel verschillend per krediet. Als je een persoonlijke lening afsluit dan geldt er een vaste looptijd in combinatie met een vast rentepercentage. Je weet dus precies waar je aan toe bent, want doordat de rente en de looptijd vaststaan, betaal je maandelijks steeds hetzelfde bedrag aan aflossing.

 

Rente doorlopend krediet of persoonlijke lening

De rente bij een doorlopend krediet is op een ander uitgangspunt gebaseerd in vergelijking met een persoonlijke lening. De looptijd van een doorlopend krediet is namelijk geen vast gegeven, omdat je steeds weer geld kunt opnemen en aflossen. Ook is er geen sprake van een vaste rente, maar van een variabele rente. De hoogte van de rente is zowel bij een persoonlijke lening als bij een doorlopend krediet van invloed op de totale kosten van het lenen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt voor de kredietvorm. Lees je goed in in de voorwaarden van de aanbieder waar jij een lening wil afsluiten. 

 

Leningvoor helpt je bij de beste leningen

Wij zijn al jaren dé specialist op het gebied van het vergelijken van kredieten. Ben je op zoek naar een lening, maar weet je niet hoe je dit verstandig kunt aanpakken? Leningvoor maakt het overzichtelijk. Niet meer elke vergelijker apart bekijken? In onze Lening Vergelijker kun je het ruime aanbod aan leningen filteren en zie je direct financieringen van aanbieders die passen bij jouw leendoel. Zo wordt het vinden van de juiste lening nog makkelijker. Heb je eenmaal een lening gevonden die past bij jouw wensen? Dan sluit je de lening direct online af via de desbetreffende aanbieder. 

Gerelateerde artikelen
› Persoonlijke lening
› Doorlopend krediet
Lening afsluiten
› Lening berekenen
› Leningen vergelijken
› Leningen oversluiten
› Leningen samenvoegen